On-line ответы

Вы можете бесплатно спросить специалиста по квартирным вопросам

Заглавие вопроса (не более 80 симв.)

Описание (не менее 100 симв.)

Ваше имя

Защита:   Спросить

Нас спрашивали:

Смотреть все вопросы...

Визначення вартості квартири

Слід сказати, що навіть на досить розвиненому і сталому ринку житла, дані, про фактичні операції купівлі-продажу житла, є суто конфіденційною інформацією. Одержати її неможливо ні в нотаріальних конторах (справа не тільки в таємниці нотаріальної дії, а і у вельми занижених цінах, декларованих в договорах купівлі-продажу), ні тим більше в засобах масової інформації. Фактична ціна трансакції, окрім покупця і продавця може бути відома тільки ріелтеру, що безпосередньо проводив операцію. Але дуже мала кількість ріелтерських фірм ведуть роботу по узагальненню і аналізу цих даних, а оприлюднюють їх ще менша кількість таких агентств.

Виходячи з вищесказаного, представляється можливим, визначення скорегованої вартості квартири порівняння в два етапи (що і було зроблено в даній роботі):

  1. Після ретельного аналізу супутніх чинників визначити коефіцієнт (назвемо його «поправка на торг»), і, застосувавши його до ціни пропозиції, одержати найвірогіднішу ціну, за яку об'єкт порівняння міг би бути проданий на ринку.
  2. Виконуючи нижчеописані процедури оцінки, вивести вартість, за яку об'єкт порівняння міг би бути проданий на відкритому, конкурентному ринку при дотриманні умов чесної угоди, якби він володів тими ж характеристиками, що і об'єкт оцінки.

Як джерело інформації для дослідження ринку житлової нерухомості та вибору об’єктів порівняння оцінювач використовував інтернет-сайти home-poster.net.ua, househunt.com.ua, truskavets.lv.slando.ua. Опис об'єктів порівняння, зібраних нами в процесі даної роботи, приведений нижче.

Просмотров: 2384 | Добавлено: 09 марта 2013

Добавить комментарий:

Можете представиться: Стили текста: Кнопка добавить:
Текст Вашего комментария:
 

Добавить объявление


 

Объявления

Смотреть все объявления...

На нашем сайте ВКвартире размещено очень много интересных статей квартирной тематике, а так же тематики жилой недвижимости Украины. Смотрите другие интересные статьи от лучших юридических, финансовых, политических и экономических специалистов в области жилой недвижимости.