On-line ответы

Вы можете бесплатно спросить специалиста по квартирным вопросам

Заглавие вопроса (не более 80 симв.)

Описание (не менее 100 симв.)

Ваше имя

Защита:   Спросить

Нас спрашивали:

Смотреть все вопросы...

Вибір схеми освітлення у квартирі

Схему освітлення потрібно планувати з урахуванням максимального комфорту і практичності. Для досягнення цих цілей не завжди достатньо набору з люстри, бра і настільної лампи. Правильно виконана система освітлення, дає можливість зі зручностями займатися домашніми справами, створює комфортну атмосферу для релаксації і доповнює колір інтер'єру. Кілька елементів, ретельно продуманих і грамотно скомбінованих зможуть забезпечити несподівані ефекти освітлення, в найприємнішому сенсі цього слова.

Які ж освітлювальні прилади варто вибрати? У кожній кімнаті необхідно, щоб було спільне (фонове) освітлення. Звичайно, найбільш популярні традиційні освітлювальні прилади різного стилю і виготовлені з різноманітних матеріалів - таких як метал, тканина, папір, і підвішуються до стелі в центрі кімнати. Зрозуміло, при такому розташуванні кути кімнати залишаються в півтіні. Напіввтоплені або втоплені в стелю освітлювальні прилади з лампами низької напруги дають досить яскраве освітлення.

Маніпулюючи різними типами лампочок, виходячи з призначення кімнати, можна домогтися, що ці прилади або будуть висвітлювати досить великий простір, або створювати інтимні і затишні окремі острівці світла і напівтемряви. Є лампочки, які можна повертати на шарнірах, змінюючи кут освітлення. Дуже зручно маніпулювати світлом для створення певного настрою, якщо в освітлювальних приладах є плавне регулювання яскравості освітлення. Локальне освітлення використовується разом з будь-якими іншими типами освітлення або без них.

освітлення спальніПри локальному освітленні пучок світла направляють у визначене місце, і вибір приладів локального освітлення залежить від того, які предмети або поле діяльності їм належить освітлювати. Настільна лампа на гнучкій ніжці взагалі знімає всі питання, забезпечуючи можливість направляти світловий пучок в те місце, куди потрібно саме зараз. Світло лампи для читання повинне падати саме на сторінку книги, але ні в якому разі не в очі і розташовуватися досить високо. Ідеальним місцем розташування в цьому випадку є розташування, коли світло на книгу падає ззаду.

Якщо ви шиєте, пишете або щось майструєте, світло на об'єкт вашої праці повинне в ідеалі падати зверху вниз. Найбільш в цьому випадку зручні світильники, які можна піднімати і опускати, особливо, якщо ви займаєтеся якою-небудь з цих справ просто за обіднім столом. В кухні не завадить спрямоване освітлення над поверхнею робочого столу. Для підсвічування картин, колекцій, домашніх рослин і декоративних елементів використовують акцентоване освітлення.

Об'єкти можуть висвітлюватися з різних сторін або під певним кутом. Гострий, спрямований промінь галогенного світильника ефектно висвітить красиву вазу або ще якийсь фарфоровий виріб, причому в нижній частині предмет навмисно залишається в тіні. Як правило, картини висвітлюють зверху, фокусують потік світла від точкових світильників під певним кутом безпосередньо на полотні, в той час, як стіна, на якій висить картина розчиняється в тіні, від чого картина виглядає яскравіше і об'ємніше.

освітлення кухні

Для освітлення картин можна використовувати традиційні латунні настінні світильники. Настільна лампа, що розширюється донизу абажуром і висвітлює робочу поверхню столу, або, наприклад, фотографії в рамках. Торшери з пучком світла, спрямованим вгору розміщують під великими кімнатними рослинами, які відкидають тіні від листя на стелю, створюючи додатковий світло-тіньовий елемент декору. Якщо у вас є прозорі полиці, можна знизу ефектно направити на них світло від галогенних точкових світильників, розташованих в ряд.

Лампи, змонтовані на стіні висвітлюють цікаві архітектурні деталі стін і стелі приміщення. Підлогові невеликі світильники, у яких промінь направлений вгору зазвичай розміщують позаду дивана чи крісла. В цьому випадку світильники заливають світлом стіну і візуально надають кімнаті великі розміри.

Просмотров: 2921 | Добавлено: 05 сентября 2013

Добавить комментарий:

Можете представиться: Стили текста: Кнопка добавить:
Текст Вашего комментария:
 

Добавить объявление


 

Объявления

Смотреть все объявления...

На нашем сайте ВКвартире размещено очень много интересных статей квартирной тематике, а так же тематики жилой недвижимости Украины. Смотрите другие интересные статьи от лучших юридических, финансовых, политических и экономических специалистов в области жилой недвижимости.