On-line ответы

Вы можете бесплатно спросить специалиста по квартирным вопросам

Заглавие вопроса (не более 80 симв.)

Описание (не менее 100 симв.)

Ваше имя

Защита:   Спросить

Нас спрашивали:

Смотреть все вопросы...

Вибір вхідної двері в квартиру

Вхід в будинок, квартиру перегороджують вхідні двері. Матеріалом для виготовлення дверей може служити деревина, різні сорти ДСП, фанери, пластику, металопластику металотріплексу і метал. Сучасні тенденції моди, умови життя, висувають нові вимоги до їх матеріалу і конструкції. Якщо власники будинків в Америці встановлюють вхідні двері зі склом і входом для домашніх тварин, то у нас встановлюються посилені і надійні вхідні двері. Міцні, декоровані металеві двері стали нормою оформлення входу в квартиру.

На великому ринку будівельних матеріалів величезна пропозиція дверей зарубіжного і вітчизняного виробництва. Покупцеві складно розібратися в цьому розмаїтті варіантів виконання, захисних характеристик і цін металевих дверей. Пропонуємо суб'єктивний огляд для правильної оцінки дверей при максимальній якості та оптимальною ціною їх основних конструкцій. Кожен елемент, добре відомої всім конструкції дверей виконує важливу роль.

Зовнішній вигляд і утеплення полотна, складність і надійність замикаючої системи, профіль коробки - комплекс їх функціональності і якостей формують оцінку покупця. Вхідні двері мають бути багатофункціональними: забезпечувати надійний захист, вписуватися в дизайн і інтер'єр квартири, мати гарну теплоізоляцію і звукоізоляцію.

Полотно дверей являє собою каркасну конструкцію штампованих або стандартних прокатних профілів з двох сторін обшитих металевими листами. Міцність і довговічність полотна залежать від якості матеріалів, типу збірки, обробки. Зовнішній лист в 0,5 мм буде мати тільки декоративні властивості, оптимальна товщина 0,8 / 1,5 мм, застосовують навіть до 3,5 мм. Він формує жорсткість каркасу полотна, захист всієї замикаючої системи, притвор і герметичність дверей.

Для заповнення внутрішнього простору дверного полотна застосовують спінений поліуретан, перфорований стільниковий картон і різних типів мінераловатні плити. Їх властивості відіграють важливу роль для забезпечення звуко і теплоізоляції. Практика показала, що дверне полотно повинне мати товщину більше 40 мм. Покриття сталевих дверей відображає не тільки стиль інтер'єру і обробки, а виконує функцію звукоізоляції. Тому, якщо з одного боку лакофарбове покриття, з іншого - МДФ панелі, натуральне дерево, вінілштучшкіра. Оздоблення різноманітне і залежить тільки від вибору власника та його смаків.

В залежності від місця монтажу двері, - всередині отвору або зовні, вибирається тип профілю конструкції дверної рами або дверної коробки. Товщина перетину профілю повинна бути товстіше зовнішнього листа мінімум в два рази. Це забезпечить надійний монтаж дверних петель і необхідну міцність для навантаження вагою дверного полотна. На дверній коробці повинно бути встановлено дві або три петлі з налягаючими регулювальними кульками або підшипниками. Як правило, петлі не вимагають регулювання. Виготовляються різних видів для відкривання дверей - на 90, 120 і 180 градусів і грають роль у фактичних габаритах ширини дверного отвору.

Замки - безумовно, основний і відповідальний елемент. Вибір їх типу та виду багато в чому залежить від ціни. Додаткову гарантію і упевненість в надійності вхідних дверей забезпечить установка замків «підвищеної секретності». Замок з двох сторін захищається «броненакладками». Захист із зовнішнього боку полотна - проти висвердлювання, з внутрішньої - проти вибивання. Цей варіант захисту посилює система замикання ригелями або штирями. Вони фіксують дверне полотно в рамі при закритому положенні. Ригелі робляться активними - висуваються при закриванні замка і пасивними - при закриванні дверного полотна.

Вибираючи тип вхідних дверей, потрібно враховувати її «технічну озброєність» і інтер'єр. Установка додаткової сигналізації, відеодомофона значно підвищить їх надійність. Необхідно пам'ятати, навіть найдорожчі і надійні двері можуть бути виламані зі стіни або розкриті. Безумовно, не можна визначити самий ідеальний і надійний тип дверей. Вибір багато в чому залежить від смаків власника і його потреб.

Просмотров: 2554 | Добавлено: 05 сентября 2013

Добавить комментарий:

Можете представиться: Стили текста: Кнопка добавить:
Текст Вашего комментария:
 

Добавить объявление


 

Объявления

Смотреть все объявления...

На нашем сайте ВКвартире размещено очень много интересных статей квартирной тематике, а так же тематики жилой недвижимости Украины. Смотрите другие интересные статьи от лучших юридических, финансовых, политических и экономических специалистов в области жилой недвижимости.