On-line ответы

Вы можете бесплатно спросить специалиста по квартирным вопросам

Заглавие вопроса (не более 80 симв.)

Описание (не менее 100 симв.)

Ваше имя

Защита:   Спросить

Нас спрашивали:

Смотреть все вопросы...

Сім’ї військових сплачують тарифи по промисловим тарифам

Втричі дорожче платити за комунальні послуги змушені пів сотень родин у Бердичеві. Приміщення колишньої казарми, кілька років тому заселили військовослужбовців з сім’ями, чиновники не перевели у житловий фонд. Квитанції із захмарними цифрами жителі отримують що місяця. В будинку нема газу, тому готують на електроплитах. Крім того, платити змушені за промисловими тарифами, в тирчі вище за тарифи для населення. Навіть при жорстокій економії, нагоряє мінімум на 500 грн.

У цьому будинку живе 52 родини військовослужбовців. 2 роки тому вони отримали службові ордера на житло і вселилися у квартири. Спершу, кажуть, сплачували за послуги як і решта населення. За якійсь час дізналися, що кожен з них за спожиту електроенергію має борг близько 10 тис.грн.

«Спочатку нам нараховували за світло по нормальних тарифах, як для населення 28 коп., а потім як для підприємств: 1,14 грн.» – каже мешканка будинку Марина Боровньова.

Люди розповідають, у місцевому квартирно-експлуатаційному відділі їм спершу порадили самостійно перераховувати суми вказані у квитанціях на тарифи для населення. Та навіть після оплати, борг за світло продовжував зростати.

Усі проблеми людей через те, що їх будинок має статус казарми поліпшеного планування і до житлового фонду не відноситься.

«Юридичний казус в даній ситуації в тому, що люди засилилися в приміщення на підставі службових ордерів» – каже юрист, Олександр Гуменюк – «На разі дана будівля має статус казарми поліпшеного планування, через що і нараховуються промислові тарифи. Я вважаю що в них є повне право сплачувати за ордерами, так як в договорі який вони заключали взагалі немає підстав для сплати по промисловим тарифам».

Нині справа дійшла до суду, квартирно-експлуатаційний відділ м. Житомира має стягнути борги, або висилити неплатників, коментувати ситуацію відмовилися, але не на камеру начальник КЕВ пояснив, знизити тарифи можна буде лише у тому випадку, якщо сесія міської ради прийме рішення і надасть казармі статус житлового будинку. Проте у міській раді переконують, справу гальмує КЕФ, саме він має змінювати статус будинку, а перед цим, провести реконструкцію.

Просмотров: 2745 | Добавлено: 17 марта 2013

Добавить комментарий:

Можете представиться: Стили текста: Кнопка добавить:
Текст Вашего комментария:
 

Добавить объявление


 

Объявления

Смотреть все объявления...

Смотрите другие интересные, актуальные и полезные новости про недвижимость Украины. Здесь собраны самые лучшие новости для наших посетителей, касающихся квартирных вопросов, вопросов жилой недвижимости и многое другое, что будет полезно для Вас.