On-line ответы

Вы можете бесплатно спросить специалиста по квартирным вопросам

Заглавие вопроса (не более 80 симв.)

Описание (не менее 100 симв.)

Ваше имя

Защита:   Спросить

Нас спрашивали:

Смотреть все вопросы...

Введення податку на нерухомість із 1 січня 2013 року

Кабінет міністрів України планує зняти мораторій і повернути податок на нерухомість із 1 січня 2013 року. Новий податок буде введено з 1 січня 2013 року. Власникам квартир прийде платити за кожний квадратний метр житла близько 10 гривень у рік.

Нагадуємо, що з 1 липня 2012 року планувалося, що українці повинні будуть оплачувати податок на свою нерухомість розміром не менш 1% від мінімальної заробітної плати, що становить приблизно 10 гривень за один квадратний метр свого житла. Такий податок передбачався для власників квартир із загальною площею, що перевищує 120 кв.м. і приватних будинків перевищуючих 250 кв.м.

Однак що до цього, Президент України підписав закон № 4834-VI, що передбачає продовження мораторію на введення податку на нерухоме майно до 01 січня 2013 року. Про це повідомили в прес-службі Президента України.
Даним законом відкладається до 1 січня 2013 року введення в дію податку на нерухомість, а також установлюється мораторій на адміністративні санкції за деякі порушення податкового законодавства.
"Що стосується податку на нерухомість, ми плануємо, що він буде введений з 1 січня", - сказав учора міністр фінансів Юрій Колобов.

Він додав: "У найближчий місяць ми постараємося якісь нові ініціативи надати суспільству. Не можна тільки обкладати, щось будемо знижувати... Цей процес буде збалансований. Наша мета, щоб реальний сектор розвивався, виходив з тіні й податки було платити престижно й модно".

Нагадаємо також, що Кабінет міністрів уже рік намагається збільшити податки для забезпечених українців. Такими влади вважають власників квартир площею більш 120 кв.м., будинків від 250 кв.м. і автомобілів з обсягом двигуна більш 3990 куб. див. Однак жоден податок поки не діє в країні

24 квітня 2012 Верховна Рада прийняла в другім читанні законопроект № 9661-д про внесення змін до Податкового кодексу щодо вдосконалення деяких податкових норм.
Прийнятий Закон продовжує мораторій на введення в дію податку на нерухоме майно до 1 січня 2013 року. Це пов'язане з тим, що урядом поданий законопроект, у якім пропонується нова концепція податку на нерухомість.

Крім того, документ установлює мораторій на застосування адміністративних санкцій за окремі порушення податкового законодавства до кінця нинішнього року. Це стосується порушень у заповненні податкових декларацій, сплати єдиного податку в розмірі 15% для підприємців 1 і 2 груп, які ведуть діяльність, не зазначену у свідоцтві, помилок у заповненні книги ведення доходів і витрат.

Також нові норми дозволяють виробникам і торговцям ювелірними виробами використовувати спрощену систему оподатковування й платити єдиний податок у розмірі 5% від доходу.

Просмотров: 3132 | Добавлено: 18 декабря 2012

Добавить комментарий:

Можете представиться: Стили текста: Кнопка добавить:
Текст Вашего комментария:
 

Добавить объявление


 

Объявления

Смотреть все объявления...

Смотрите другие интересные, актуальные и полезные новости про недвижимость Украины. Здесь собраны самые лучшие новости для наших посетителей, касающихся квартирных вопросов, вопросов жилой недвижимости и многое другое, что будет полезно для Вас.