On-line ответы

Вы можете бесплатно спросить специалиста по квартирным вопросам

Заглавие вопроса (не более 80 симв.)

Описание (не менее 100 симв.)

Ваше имя

Защита:   Спросить

Нас спрашивали:

Смотреть все вопросы...

Олександр Вілкул хоче знизити вартість нерухомості до 5тис. грн. за метр квадратний

По всій Україні цього року одночасно з активізацією існуючих державних житлових програм буде почате будівництво житла індустріальним методом.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул на розширенім засіданні Кабміну.

« Для збільшення темпів будівництва будуть активізовані діючі програми доступного житла й молодіжного кредитування. У той же час буде почате будівництво житла індустріальним методом», – відзначив віце-прем'єр-міністр.
Озвучуючи плани в сфері житлово-комунального господарства, Вілкул заявив, що цього року акцент буде зроблений на стимулюванні створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, модернізації централізованих систем тепло- та водопостачання, каналізації, устаткуванні будинків приладами обліку, а також капітальному ремонті ліфтів.

Як повідомлялося, у липні 2012 року прем'єр-міністр України Микола Азаров очікував, що з 2013 року в Україні почне діяти програма будівництва індустріального житла з вартістю квадратного метра нижче 5 тисяч гривень.

У лютому ринок нерухомості Києва так і не набрав тих оборотів, які експерти прогнозували йому наприкінці січня.

Так, попит і число зроблених угод купівлі/продажу квартир і будинків у лютому 2013 були вкрай низькими - за словами операторів ринку, навіть меншими, чому в лютому 2012 року. А, зі слів частини ріелторів, загальна активність на ринку була чи не нижче, чим у січні.

При цьому, основними причинами подібної ситуації називаються традиційно низька платоспроможність населення, а також відсутність доступних кредитних програм. У якості додаткового фактору, що стримує ріст ринку, ріелтори також називають сильно завищені ціни на споруджуване житло.

Як відзначив Віце-прем'єр-міністр України, у рамках реформування житлово-комунального господарства, яке є однієї із самих складних галузей, передбачений ряд ключових заходів: стимулювання створення ОСМД за рахунок держави, модернізація централізованих систем тепло й водопостачання й водовідводу, устаткування будинків сучасними приладами обліку, капітальний ремонт ліфтів.

В 2012-м року загальний обсяг інвестицій у комерційну нерухомість України досяг найвищого значення за п'ять років - близько $600 млн, однак подальший ріст малоймовірний, повідомляється в дослідженні ринку комерційної нерухомості Colliers International.

Вони відзначають, що в 2013 році збережеться помірний інвестиційний інтерес до українського ринку комерційної нерухомості. Інтерес до функціонуючих активів буде сконцентрований, в основному, у торговельному й офісному сегментах ринку.

Просмотров: 2215 | Добавлено: 01 марта 2013

Добавить комментарий:

Можете представиться: Стили текста: Кнопка добавить:
Текст Вашего комментария:
 

Добавить объявление


 

Объявления

Смотреть все объявления...

Смотрите другие интересные, актуальные и полезные новости про недвижимость Украины. Здесь собраны самые лучшие новости для наших посетителей, касающихся квартирных вопросов, вопросов жилой недвижимости и многое другое, что будет полезно для Вас.